Om Flux

I over 50 år har Flux bidratt til god tannhelse. I 1963 så det første Flux-produktet dagens lys. Først kom de klassiske fluortablettene og siden den gang har vi introdusert våre populære fluorskyll, tannkremer og til og med tyggegummi for barn. I dag er Flux et av Norges mest solgte fluorskyll og Flux fluortabletter Norges mest solgte fluortabletter.

Flux har et høyt fluorinnhold for å forebygge karies og styrke tennene. Produktserien består i dag av både fluortabletter, fluorskyll, tannkrem og tyggegummi for barn. Vi har til og med produkter for god ånde og mot tørr munn. Produktene er enkle og morsomme å bruke samtidig som de gjør nytte.

Flux-produktene er utviklet i nært samarbeid med skandinavisk tannhelse og er uten alkohol, parabener og andre unødvendige tilsetningsstoffer. Vår visjon med Flux er at tannhelse skal være gøy!  Hver gang vi skal utvikle et nytt produkt lytter vi til deg som er forbruker og på tannhelsepersonell. Vi tror det er derfor produktene er så populære.

 

Spørsmål om Flux

Hva gjør Flux fluorskyll?
Fluoret i Flux fungerer kariesforebyggende på to måter:

  1. Styrker tannemaljen slik at karies (hull i tennene) ikke oppstår.
  2. Kariesangrep utvikles langsommmere eller stopper opp helt.

 

Hvem trenger Flux?
Alle som har økt risiko for karies kan ha behov for ekstra fluortilskudd utover hva de får gjennom en fluortannkrem. Gruppene som har økt risiko for karies er for eksempel de som:

• ofte småspiser (spiser/drikker mer enn 5 ganger om dagen)
• har regulering
• allerede har mye karies eller fyllinger
• har følsomme tannhalser
• er tørre i munnen
• har blottlagte rotoverflater

 

Hvor får man kjøpt Flux?

Flux får du kjøpt på apotek, i apotekenes nettbutikk, i utvalgte matbutikker og hos flere tannklinikker.

 

Kan man gi Flux til barn?

Vi har spesialtilpassede produkter for barn. For barn mellom 6-12 år finnes Flux Junior fluorskyll med 0,05 % NaF, for sterke tenner og mot hull i tennene. Vi har også en tannkrem for barn mellom 0-6 år med tilpasset fluorinnhold. I tillegg har vi fluortabletter i ulike styrker og smaker.

 

Hva skjer om man svelger Flux fluorskyll?

Når en voksen skyller med 10 ml oppløsning i ett minutt sier man at man ved et uhell svelger eller beholder 10 % av oppløsningen på slimhinnene eller tungen. Dette tilsvarer omtrent 0,9 mg av en 0,2 % NaF-oppløsning og er en lav dose som har ingen toksisk virkning. Da barn ikke kan kontrollere sin skylling like bra som voksne anbefaler vi Flux Junior fluorskyll med tilpasset fluorinnhold til barn mellom 6-12 år.

 

Når på døgnet bør man skylle?

For best effekt bør man skylle med fluoroppløsning 1-2 ganger om dagen, helst direkte etter tannpuss. I forhold til karies er det ekstra fordelaktig å skylle på kvelden, da får fluoren virke hele natten.

 

Hvor mye alkohol inneholder Flux?

Ingen av produktene i Flux-familien inneholder alkohol.

 

Er det noen risiko for bivirkninger når man tar Flux tabletter?

Akutte symptomer, spesielt kvalme, brekninger og diare kan ses ved doser på ca 1-2 mg/kg legemsvekt. For et barn som veier 20 kg vil det si at doser på 20-40 mg fluor gir akutte symptomer. 20-40 mg fluor tilsvarer 80-160 tabletter a 0,25 mg. Tablettene inneholder også xylitol og sorbitol som kan medføre at barn kan få magesymptomer ved inntak fra 20 tabletter og oppover. Ubehaget som følge av xylitol/sorbitol kommer før den akutte forgiftningen av fluor.

 

Kan man ta Flux når man er gravid?

Ja, det er ekstra viktig med god tannhygiene under graviditeten. Et ekstra fluortilskudd gir både mor og barnet bedre tenner. Gravide kan som andre voksne bruke Flux både morgen og kveld.